دبیر انجمن مرتعداری در گفتگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه در بحث تغییر کاربری مراتع باید به جنبههای مختلف تنوعزیستی و اقتصادی توجه ویژه داشت، گفت: در ابتدای هر طرحی که از سوی دولت در جهت احیا و یا حفظ اراضی اقدام به واگذاری آن به بهرهبرداران میشود ابتدای امر همه چیز خوب بهنظر میرسد، اما با گذشت زمان ایرادات طرح نمایان میشود که البته باید پیش از اجرای آن مورد بررسی قرار میگرفت.
فرحپور پیگیری تغییر کاربری و تخریب محیطهای طبیعی را توسط برخی افراد ناشی از بیاطلاعی آنان دانست و افزود: در گام بعدی واگذاری اراضی بیشتر انگیزه تصاحب اراضی به جای ایجاد پوشش گیاهی و یا افزایش توان اکوسیستم به چشم میخورد و بیشتر افراد با انگیزه صاحب شدن زمین از طرحهای واگذاری اراضی استقبال میکنند تا بتوانند در همسو شدن با طرح زمینی را تصاحب کنند.
وی با اشاره به تخریب پوششهای گیاهی از سوی کاوشگران و معدنکاران خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد شاهد هستیم که بخشی از عرصههای منابع طبیعی برای معدنکاوی و حفر تونلها تخریب میشود که پس از پایان مراحل و زمان برداشت از معادن این عرصهها بدون بازسازی و توجه به لزوم بازگشت آنها به شرایط قبل برای دوام منابع طبیعی به حال خود رها میشوند.
این کارشناس مرتع با ابراز امیدواری از کاهش نوسانها و منطقی شدن بحث زمین در کشور ادامه داد: اگر بحث زمین در کشور از لحاظ قیمت و... منطقیتر شود کمی از مشکلات تصاحب و یا بیتوجهی به ارزش حفظ عرصههای طبیعی کاسته میشود و دیگر کمتر شاهد تصاحب زمینها برای رسیدن به منفعتهای مادی خواهیم بود.
گفتنی است، شکاف درون عرصههای طبیعی که ناشی از جادهسازی، کشاورزی و کارهای توسعهای است منجر به ایجاد جزیرههای پراکنده در محیطهای طبیعی میشود و به همین دلیل روند تغییر کاربری زمینهای کشاورزی کشور بسیار نگرانکننده است، لذا صیانت از این فضاها و جلوگیری از تبدیل آنها به فضاهای مسکونی، ویلاها، جادهها تأسیسات صنعتی و غیره در کنار حفظ توان اکولوژیکی و تولیدی آنها و همچنین مدیریت پایدار اراضی روز به روز مشکلتر شده و تغییر کاربری آنها بهرغم احتیاج شهرها و روستاها بهویژه در اطراف کلانشهرهای کشور بهصورت انفجاری مستمر در حال وقوع است.